Gyors keresés:  E-könyv is lehet  Csak Semmelweis Kiadó Részletes keresés

Általános szerződési feltételek

A szolgáltató:

 1. A www.semmelweiskiado.hu online áruházat a Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió Kft. (továbbiakban Szolgáltató) üzemelteti, melynek adatai, elérhetőségei a kiadóról szóló információ között megtalálható.

A szolgáltatás igénybevétele

 1. A www.semmelweiskiado.hu online könyváruházban szerepelő termékek megrendelését telefonon, faxon, elektronikus úton (e-mailen) is megteheti.
  • a) A személyes átvételkor vásárolhat készpénzért és bankkártyával, nagyobb értékű megrendelések esetén vagy intézeti megrendeléskor (egyeztetéssel) átutalással.
  • b) Postai/GLS megrendeléskor fizethet utánvéttel vagy előre utalással.
  • c) Budapesti futárszolgálat igénybevételénél készpénz vagy előre utalással történhet.
 2. Viszont internetes fizetéssel egybekötve (mobil, bankkártyás stb.) kizárólag elektronikus úton lehetséges leadnia megrendelését a www.semmelweiskiado.hu webcímen. Az internetes fizetési mód választásakor a kiválasztott pénzügyi szolgáltatók által megkívánt szerződési feltételeket ezen Általános fizetési feltételeken felül a Vásárló elfogadja, és azok irányítása szerint jár el.
 3. E-könyv kizárólagosan elektronikus (internetes) úton rendelhető/kölcsönözhető, e szolgáltatás kizárólag internetes fizetés után teljesíthető.
 4. Az interneten történő rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató elektronikus úton küldi el a Felhasználó részére, az egyéb úton történő megrendeléseknél a Felhasználó igénye szerint járunk el.
 5. A Felhasználó a rendelés leadása előtt regisztrál, és kizárólagosan pontos adatokat ad meg a szállítási és számlázási cím pontos betarthatósága érdekében. (Pontatlan információk megadása miatti kárért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.) A Felhasználónak lehetősége van a regisztrációkor megadott adatok módosítására.
 6. A Felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendeléséért és egyéb (pl. fizetés) tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról. A Felhasználó ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez.
 7. Ha a megrendelt termék valamilyen oknál fogva nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja, és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.
 8. A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó törvényi szabályozást a 17/1999. (II.5). kormányrendelet tartalmazza. Ennek értelmében
  • a) A Vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül. Amennyiben eddig az időpontig írásbeli megerősítést nem kapott a vásárló, elállási jogát a megerősítés kézhezvételétől számított 8 napig, a termék kézhezvételétől számított legfeljebb 3 hónapig gyakorolhatja.
  • b) Kézhezvételi időpont a bolti átvétel esetében a rendelés bolti átvételének időpontja, házhozszállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja, postai szállításnál az aláírt postaszelvény dátuma. Mindezek nyugtával bizonyíthatóak.
  • c) A sértetlen terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldje vissza a Semmelweis Kiadó címére (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.), és 30 napon belül visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát. A visszatérítés nem érvényes a szállítási/postai költségre. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.
  • d) Nem gyakorolhatja az elállási jogot hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányának vásárlása esetében, ha a csomagolást felbontotta.
  • e) Ha a kiszállítás akció következtében ingyenesen történt, a megrendelőnek meg kell térítenie a mindenkori szállítás költséget.
  • f) Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását.
 9. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban, illetve a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
  • a) Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól. (Műszaki termékek esetében erre az átvételtől számított 8 napon belül van lehetőség, ezt követően a garanciális szervizhez kell fordulni.)

A szerzői jog védelme

 1. A Szolgáltató megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 17/1999. (II.5.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.
 2. A Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió tiszteletben tartja és megóvja az Felhasználó személyes adatait. A Szolgáltató biztonságot nyújt mindenkinek, aki meglátogatja akár tájékozódás, akár vásárlás céljából. A Szolgáltató a Felhasználó által megadott adatokat bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja át, és azokat csak saját céljaira használja fel.
 3. A Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió tiszteletben tartja és megóvja az Felhasználó személyes adatait. A Szolgáltató biztonságot nyújt mindenkinek, aki meglátogatja akár tájékozódás, akár vásárlás céljából. A Szolgáltató a Felhasználó által megadott adatokat bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja át, és azokat csak saját céljaira használja fel.
 4. A vásárlás egyéb feltételeit, mely érvényes az e-Könyvek kölcsönzése/vásárlása terén a www.semmelweiskaido.hu oldalon a Súgó menüpontban, illetve az egyes termékeknél olvashatók.
 5. A Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió Kft. az 1999. évi LXXVI. Törvény szerint jár el, óvja és védi általa kiadott könyvek szerzői védelmét mind papíralapú könyv, mind e-könyv tartalmak forgalmazása kapcsán.
 6. e-Könyveit (elektronikus olvasási információ hordozó/lejátszó/közvetítő eszközre) DRM Adobi licence alapján védi, s ezek feltörése törvénybe ütközik.
 7. Mindennek érdekében elutasítja a könyvei sokszorosítását, az e-könyvek védelmének feltörését, és mindezek ellen saját hatáskörén belül fellép, ugyanezt elvárva (és megköszönve) Felhasználóitól is.

A papíralapú könyvek fogyasztói ára:

 1. A Semmelweis Kiadó honlapján, valamint a Legendus és az EOK Könyvesboltban feltüntetett árak tartalmazzák az 5%-os áfát!
 2. A Semmelweis Kiadó saját kereskedelmi hálózatán keresztül kedvezményesen, ún. Legendus áron - átlagosan 20%!! - árusítja könyveit.
 3. A Semmelweis Kiadó a Bizományosi ügyfeleinek meghatározza a könyv maximális árát. Amennyiben a vásárlói kör azt tapasztalja, hogy a viszonteladói árréssel növelt fogyasztói ár túllépi a maximált árát, kérjük azt a 210 4408-as telefonszámon vagy e-mailen bejelenteni.

Elektronikus könyvek fogyasztói ára:

 1. A Semmelweis Kiadó honlapján forgalmazott elektronikus könyvek mellett feltüntetett árak tartalmazzák a 27%-os áfát!

Egyéb rendelkezések

 1. A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.
 2. A Szolgáltató jogosult a Felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a Felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a Felhasználó által a regisztrációkor, illetőleg a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak, illetve helytállóak.
 3. A Felhasználó a regisztrációja során történt önkéntes hozzájárulását a hírlevél kéréssel kapcsolatban bármikor visszavonhatja. Ebben az esetben a Szolgáltató gondoskodik arról, hogy internetes portálján törli hírlevélre feliratkozott felhasználók közül.
 4. A Semmelweis Kiadó magára nézve kötelezőnek tekinti a Magyar Reklámszövetség és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét.
 5. Fogyasztói panaszügyintézés írásban, illetve telefonon történik, az info@semmelweiskiado.hu címen, valamint a 210 4408 telefonszámon.
*Áraink az általános forgalmi adót tartalmazzák
**A szállítási díj csak Magyarországon érvényes! Külföldi szállítás esetén kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat!
Bejelentkezés
Bevásárló kosár
A bevásárló kosár használatához, kérem jelentkezzen be az oldalra.
SZÉP MAGYAR KÖNYV 2016

Újabb sikerünk! Okleveles Szép Magyar Könyv lett a Kiadó által 2016-ban publikált Orvosi biokémia című könyv.

2017-06-15
Könyvbemutató

Ünnepélyesen meghívjuk a Semmelweis Kiadó gondozásában megjelent Bedros J. Róbert (szerk.): Klinikai obezitológia című könyv bemutatójára. A rendezvény ideje és helye: 2017. április  18. kedd, 14 óra, Semmelweis Szalon (1085 Budapest, Üllői út 26., I. emelet).

2017-04-15
Csak korlátozott számban!

Megvásárolható Gömör Béla könyve, a Mesélő műtárgyak.

Felejthetetlen élmény

2017-03-09
Korábbi híreink megtekintéséhez használja az Archívumot!
 • Kiadó
 • 1089 Bp., Nagyvárad tér 4.
 • Levélcím: 1445 Bp., Pf. 370
 • Tel.: 210-4403, Fax: 210-1904
 • E-mail: info@semmelweiskiado.hu
 • Legendus Könyvesbolt
 • 1089 Bp., Nagyvárad tér 4.
 • Tel.: 210-4408, Fax: 210-4408
 • EOK Könyvesbolt
 • 1094 Bp., Tűzoltó utca 37-47.
 • Tel.: 459-1500/60475