Gyors keresés:  E-könyv is lehet  Csak Semmelweis Kiadó Részletes keresés
Ischaemiás szívbetegségek sebészeti kezelése
 • Oldalszám: 735
 • File mérete (byte): 78482656
 • ISBN: 9789633313828
 • Nyelv: magyar
 • Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió

A munka tematikusan vonja egységes egészbe a szükséges kardiológiai alapfogalmakat és a szívsebészeti technikákat, egy történeti vonatkozásokat is tartalmazó ágyazatba. Tarr dr. közel harminc éves szakmai tapasztalatai meglehetős pontossággal tükröződnek a sebészeti megoldások ismertetésekor – megengedve a régi sebészeti törvényt: sebészeti tevékenységben, bizonyos arányban kitörölhetetlenül jelen van a metafizika határait súroló empíria. (Dr. Péterffy Árpád)

„ Nagy örömömre szolgál, hogy Tarr tanár úr megtartva enciklopédikus gondolkodását korszerű formában, a világháló segítségével is – foglalta össze újólag a hazánkban még mindig a legtöbb megbetegedést okozó ischaemiás szívbetegséggel kapcsolatos, a szívsebész számára elengedhetetlen tudnivalókat.” (Dr. Szabó Zoltán)

Külön emeli a könyv értékét a könyv Melléklete, az e-könyv részét képező, az elektronikus formát kihasználó előadás-prezentációk, táblázatok, és különösképpen a műtétek filmanyagának sora.

Ajánljuk a munkát a szakterület képviselőin kívül a szívgyógyászoknak, családorvosoknak, rehabilitációs szakembereknek, s a diákságnak is, valamint azoknak is, akik érdeklődnek e szakterület iránt.

Recenzió:

„A szerző azon törekvése, hogy „Az ischaemiás szívbetegség sebészeti kezeléséről” című művében bemutassa a szívbetegségek lehetséges kezelési módozatait, sikeresnek bizonyult. Kellő terjedelemben és mélységben taglalja a szerző az ischaemiás szívbetegségek komplex szívsebészeti kezelését alátámasztva a témához kapcsolódó nemzetközi vizsgálatok eredményeivel, mindezt úgy, hogy kiváló olvasmányt nyújt a szívsebészeti szakterületen elhelyezkedő tanulóknak és a témával csak ismerkedni kívánóknak egyaránt.

A 22 fejezetből álló művet a szerző két részre osztja: az első felét (1-10. fejezetig) a szívsebészeti beavatkozások előkészítése, terápiás lehetőségek és utókezelésre vonatkozó javaslatok képezik (Általános rész), míg a 11-22. fejezetekben a sebésztechnikai módszerek kifejtésére kerül sor (Részletes rész). Az egyes fejezetek pontokra, illetve alpontokra tagolása megkönnyíti a mű áttekinthetőségét. Kiemelésre méltó a választékos nyelvezet, valamint a könyv részét képező számos ábra, amelyek elősegítik az adott téma feldolgozását. Említést érdemel az egyes fejezetek végén található irodalomjegyzék, amely lehetőséget teremt a témában mélyebb ismereteket megszerezni kívánóknak. Külön emeli a könyv értékét a könyv Melléklete, az e-könyv részét képező, az elektronikus formát kihasználó előadás-prezentációk, táblázatok, és különösképpen a műtétek filmanyagának sora.

A tanulmány érdemeit szakmai-tartalmi szempontból emeli, hogy széles körű kitekintést enged a külföldi tanulmányokra, közli a szakmai innovációkat, és ismerteti a téma jelentős történelmi vonatkozásait is. Jelét sem mutatva a szívsebészeti szakma felé történő elfogultságnak, rendkívül objektív gondolatmeneteket vezet végig az író a szívbetegség komplex szívsebészeti kezelését illetően, szemléletes anatómiai bemutatót tartva a szívről. Fontos az a szerzői szemléletmód, ahogy a könyv a beteg kórházba történő belépésétől, a diagnózis felállításán át, a terápiás opciók bemutatásával teljes körűen bemutatja a szívsebészeti tevékenység fázisait.

A szívsebészeti szakterületen égető szükség mutatkozott egy ilyen, kétségtelenül érdekébresztő és alapos kézikönyv megjelenésére, amely eredményesen szolgálja a szívbetegség lehetséges kialakulásának és kezelésének megismertetését, ezért e művet őszinte szívvel tudom ajánlani akár csak olvasásra, akár az egyetemi tanulmányok kiegészítése végett. (dr. Merkely Béla)

Hagyományos könyvként nem rendelhető
Teljes e-könyv 76643 kbytes 735 old.
Vásárlás (nem nyomtatható) 4000.00 Ft*
*Áraink az általános forgalmi adót tartalmazzák
**A szállítási díj csak Magyarországon érvényes! Külföldi szállítás esetén kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat!
Bejelentkezés
Bevásárló kosár
A bevásárló kosár használatához, kérem jelentkezzen be az oldalra.
Hírek
Új hír érkezett
Megújul a honlapunk!

Kedves Falhasználónk!
Honlapunk megújul!

Kérjük, 2017. október 26. és 27. között kizárólag e-mailban (info@semmelweiskiado.hu) vagy telefonon (210-4408 munkaidőben) adja le a megrendelését. Vagy ha nem sürgős, várjon megerősítő e-mailünkre az új honlap indulásakor.
Megértését köszönjük.
Mindenki fontos számunkra
A Semmelweis Kiadó csapata

 

2017-10-18
SZÉP MAGYAR KÖNYV 2016

Újabb sikerünk! Okleveles Szép Magyar Könyv lett a Kiadó által 2016-ban publikált Orvosi biokémia című könyv.

2017-06-15
Könyvbemutató

Ünnepélyesen meghívjuk a Semmelweis Kiadó gondozásában megjelent Bedros J. Róbert (szerk.): Klinikai obezitológia című könyv bemutatójára. A rendezvény ideje és helye: 2017. április  18. kedd, 14 óra, Semmelweis Szalon (1085 Budapest, Üllői út 26., I. emelet).

2017-04-15
Korábbi híreink megtekintéséhez használja az Archívumot!
 • Kiadó
 • 1089 Bp., Nagyvárad tér 4.
 • Levélcím: 1445 Bp., Pf. 370
 • Tel.: 210-4403, Fax: 210-1904
 • E-mail: info@semmelweiskiado.hu
 • Legendus Könyvesbolt
 • 1089 Bp., Nagyvárad tér 4.
 • Tel.: 210-4408, Fax: 210-4408
 • EOK Könyvesbolt
 • 1094 Bp., Tűzoltó utca 37-47.
 • Tel.: 459-1500/60475