Gyors keresés:  E-könyv is lehet  Csak Semmelweis Kiadó Részletes keresés
Kicsi Sándor András:
Tűrömfű és jajlapi – Tanulmányok a betegség és az elmúlás témaköréből
 • Oldalszám: 94
 • File mérete (byte): 1128975
 • ISBN: 9789633312223
 • Nyelv: magyar
 • Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió

Melyikünknek ne keletkezett volna pattanás a nyelvén, vagy ne ütötte volna ki ajkunkat a herpesz, ha egy étel nagyon jólesett, vagy más után ittunk közös pohárból? Mi a teendő? Íme egy „recept” a könyvből: „Az ebfing, másként finkő, éposz, papfalat, kellemetlen és fáj­dalmas pattanás. Azok nyelvén támad, akiket megszóltak, akikről rosszat beszéltek. Igaz, a baj áttehető annak a nyelvére, aki rossz beszédjével okozta: a beteg köpjön a földre, és a köpést tűvel szúrja át. Visszaháríthatod a pattanást úgy is, hogy a zsebkendődre csombékot kötsz, háromszor a tűzbe köpsz, s a csomót meg­szurkálod tűvel, mondván: Úgy égjen annak [mármint a megron­tónak] a nyelve, mint a tűz! De szokás egyszerűen elküldeni is a kis ebfingot – háromszor a földre köpve megfelelő mondóka kíséretében – a házhoz, toronyhoz, a papné vagy a cigányasszony fenekére”. Persze nem csupán ilyen humorosnak ható részletekből áll a tanulmánykötet, amelyet kezében tart kedves Olvasó! Csaknem szó szerint halálosan komoly könyv ez, jelentéstani, néprajzi, nyelvi, orvostörténeti vonatkozásokban gazdag írások tárháza betegségről, elmúlásról, amelyből éppúgy megtud­hatják, kit rejt a városligeti Fuit feliratú sír, mint azt, miért mondjuk azt, hogy „Egészségére!”, amikor valaki tüsszentett. Mélyedjen el az élet apró és nagy eseményeiben, az akár két busz- vagy metrómegálló között fölfalható érdekfeszítő írásokon. Jakab István, a szerkesztő

Letölthető az e-könyv ingyenes E-pub-fomátumban! Letölthető az e-könyv ingyenes mobi-fomátumban! Letölthető az e-könyv ingyenes pdf-fomátumban!

 

Különleges meglepetéssel készültünk idén karácsonyra kedves olvasóinknak!

Így már lehetőség van arra, hogy a pdf olvasása mellett e-pub vagy mobi formátumot választva szinte minden olvasóeszközön lapozgathassák ezt az e-könyvet. Azok számára, akiknek ezek a formátumok még újdonságnak számítanak, néhány praktikus tanáccsal szeretnénk az olvasást egyszerűbbé tenni. Tapasztalataink szerint számítógépen az epub formátumnál eddig még csak az Adobe Digital Editionsban jöttek be szépen az oldalak, más programokban a bonyolult elemek kimaradtak. Mivel ez a program nem minden operációs rendszeren elérhető, ezért mellékeltünk egy mobi kiterjesztésű fájlt is, ami az Amazon Kindle olvasóprogramjával tulajdonképpen minden platformon olvasható. Az Amazon – nagyon helyesen – minden operációs rendszerre készített Kindle olvasóprogramot, s ezzel ugyanúgy jelenik meg az e-könyv a windows-os alatt, mint a macintoshon vagy akár táblagépen, telefonon – legyen az androidos vagy IOS rendszerű. Még a Kindle e-book olvasón is olvasható az e-könyvünk, persze csak szürke képekkel, de így már örülhetnek a Kindle-tulajdonosok is. (Azt meg kell jegyeznünk, hogy a Kindle e-book olvasók első generációi még nincsenek felkészítve a színes alapon levő fehér szöveg értelmezésére, így ott az ilyen rész üresen marad. Ezt a hiányosságot az újabb Kindle-készülékeknél már kiküszöbölték.) Letöltéskor célszerű a mobi fájlokat a Kindle könyvtárba másolni, mert akkor azonnal felismeri a program, hogy új olvasnivalónk van. Azoknak, akik érintőképernyőt használnak, érdemes kipróbálni a képre hosszan rátett ujj utáni felugró ablak zoomolási lehetőségét, mert utána már tetszőlegesen nagyítható tovább kézzel a kép és részleteiben is nézhető. Reméljük sokaknak szereztünk ezzel a próbaszámmal kellemes meglepetést. Osszák meg másokkal is ezt a lehetőséget és ha tetszett, kérjük jelezzenek vissza nekünk, akár dicsérve, akár a hibákat elmondva, hogy a későbbiekben javíthassunk ezeken.

Teljes e-könyv 1103 kbytes 94 old.
*Áraink az általános forgalmi adót tartalmazzák
**A szállítási díj csak Magyarországon érvényes! Külföldi szállítás esetén kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat!
Bejelentkezés
Bevásárló kosár
A bevásárló kosár használatához, kérem jelentkezzen be az oldalra.
SZÉP MAGYAR KÖNYV 2016

Újabb sikerünk! Okleveles Szép Magyar Könyv lett a Kiadó által 2016-ban publikált Orvosi biokémia című könyv.

2017-06-15
Könyvbemutató

Ünnepélyesen meghívjuk a Semmelweis Kiadó gondozásában megjelent Bedros J. Róbert (szerk.): Klinikai obezitológia című könyv bemutatójára. A rendezvény ideje és helye: 2017. április  18. kedd, 14 óra, Semmelweis Szalon (1085 Budapest, Üllői út 26., I. emelet).

2017-04-15
Csak korlátozott számban!

Megvásárolható Gömör Béla könyve, a Mesélő műtárgyak.

Felejthetetlen élmény

2017-03-09
Korábbi híreink megtekintéséhez használja az Archívumot!
 • Kiadó
 • 1089 Bp., Nagyvárad tér 4.
 • Levélcím: 1445 Bp., Pf. 370
 • Tel.: 210-4403, Fax: 210-1904
 • E-mail: info@semmelweiskiado.hu
 • Legendus Könyvesbolt
 • 1089 Bp., Nagyvárad tér 4.
 • Tel.: 210-4408, Fax: 210-4408
 • EOK Könyvesbolt
 • 1094 Bp., Tűzoltó utca 37-47.
 • Tel.: 459-1500/60475