Gyors keresés:  E-könyv is lehet  Csak Semmelweis Kiadó Részletes keresés
Orvosképzés – A graduális és posztgraduális képzés folyóirata. Alapítva 1911-ben

2015; XC. évfolyam, 1:1-264. TDK-konferencia

A teljes szám ide kattintva letölthető

Tartalom

Tisztelt Előadók, Résztvevők és Bizottsági Tagok!
Eljött az ideje a 2015-ös Tudományos Diákköri Konferenciának, annak a méltó fórumnak, ahol a hallgatók összemérhetik tudásukat és megoszthatják egymással kutatásuk eredményeit. Az elmúlt évi Tudományos Diákköri Konferencia hangulatára nagy örömmel tekinthetünk vissza, az ott kiváló teljesítményt nyújtott előadók hamarosan újra összemérhetik tudásukat a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, amelyen az Orvos- és Egészségtudományi Szekciónak az idén március 31. és április 3. között egyetemünk ad otthont.
A Semmelweis Egyetem hallgatói összesen 181 előadással vesznek majd részt az országos rendezvényen, köszönhetően a tudományos diákköri műhelyek folyamatos, magas színvonalú felkészítő tevékenységének, hallgatóink korábbi Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon való kiemelkedő eredményeinek, továbbá a Tudományos Diákköri Tanács kitartó munkájának.  A korábbi évek jó tapasztalataira alapozva őszintén bízom az idei TDK konferencia sikerességében is.

A 2015. évi rendezvényünkre 359 előadással jelentkeztek a hallgatók. Az előzetes bíráló bizottság szakmai véleményezése alapján a Tudományos Diákköri Tanács az előadások több mint 99%-át fogadta el.
Házi konferenciánk felkért előadója Dr. Szabó Attila tanszékvezető, egyetemi tanár, az SE ÁOK I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáról. Előadásának címe: A vese kórfolyamatainak vizsgálata. Mikroszkópia valós időben.

A tudományos esemény legjelentősebb támogatója továbbra is a Richter Gedeon Nyrt., amely tavaly elnyerte a „Semmelweis Egyetem Tudományos Diákkörének Kiemelt Támogatója” címet.

Idén is tovább erősödnek nemzetközi kapcsolataink. Konferenciánkra ezúttal 6 egyetemről érkeznek a külföldi hallgatók, összesen 55 előadással, hogy megmérettessenek a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi TDK-konferencián (Pirogov Russian National Research Medical University, First Moscow State Medical University named after I.M. Sechenov, Russian National Research Medical University of Pirogov, University of Medicine and Pharmacy of Tirgu Mures, Peoples’ Friendship University of Russia, Semmelweis Egyetem).
Vendégelőadónk Maximkin Alexandrovich lesz, a Peoples’ Friendship University of Russia egyetemi docense. Előadása az orosz intervenciós kardiológia kihívásairól és eredményeiről szól majd, címe: Challenges and achievements of interventional cardiology in Russian Federation.

A Tudományos Diákköri Tanács kezdeményezésére a konferencián részt vevő hallgatóknak a tavalyi évhez hasonlóan négy gyakorlati versenyen is lehetőségük nyílik a nemzetközi TDK-konferencia keretében összemérni tudásukat. A versenyek célja, hogy az elméleti megméretetés mellett a konferencia résztvevői gyakorlati tudásukat is összeméressék külföldi kollégáikkal. Bővebben az 53. oldalon olvashatnak róla.

Köszönetet szeretnék mondani a bíráló bizottságok elnökeinek, tagjainak, valamint az előzetes absztraktbíráló bizottság tagjainak, hogy elfogadták felkérésünket, és munkájukkal emelik konferenciánk szakmai színvonalát! Bízom benne, hogy minden résztvevő számára meghatározó élményt jelent majd a tudományos program, amely rengeteg tapasztalatcserére ad lehetőséget, és hogy az elmúlt év kitartó munkája megtermi méltó gyümölcsét!

Prof. Dr. Merkely Béla
 

Bejelentkezés
Bevásárló kosár
A bevásárló kosár használatához, kérem jelentkezzen be az oldalra.
SZÉP MAGYAR KÖNYV 2016

Újabb sikerünk! Okleveles Szép Magyar Könyv lett a Kiadó által 2016-ban publikált Orvosi biokémia című könyv.

2017-06-15
Könyvbemutató

Ünnepélyesen meghívjuk a Semmelweis Kiadó gondozásában megjelent Bedros J. Róbert (szerk.): Klinikai obezitológia című könyv bemutatójára. A rendezvény ideje és helye: 2017. április  18. kedd, 14 óra, Semmelweis Szalon (1085 Budapest, Üllői út 26., I. emelet).

2017-04-15
Csak korlátozott számban!

Megvásárolható Gömör Béla könyve, a Mesélő műtárgyak.

Felejthetetlen élmény

2017-03-09
Korábbi híreink megtekintéséhez használja az Archívumot!
 • Kiadó
 • 1089 Bp., Nagyvárad tér 4.
 • Levélcím: 1445 Bp., Pf. 370
 • Tel.: 210-4403, Fax: 210-1904
 • E-mail: info@semmelweiskiado.hu
 • Legendus Könyvesbolt
 • 1089 Bp., Nagyvárad tér 4.
 • Tel.: 210-4408, Fax: 210-4408
 • EOK Könyvesbolt
 • 1094 Bp., Tűzoltó utca 37-47.
 • Tel.: 459-1500/60475