SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!
Kívánságlistába teszem

Gyógyszerészeti tudománytörténet és propedeutika

Szerző(k)/Szerkesztő(k):
Nikolics Mária, Vincze Zoltán, Zelkó Romána
Oldalszám: 132
Kiadás éve: 2010
Kiadás: Első kiadás
ISBN: 9789639879638
Méret: B5
Kötés: Karton, fényes fólia
Nyelvek: magyar
Kiadó: Semmelweis Kiadó - E-könyv
Impresszum
Leírás:

Az elsőéves gyógyszerészhallgatók több szakmai tárgy oktatása és tanulása mellett először találkoznak egy olyan tárggyal, mely nem egyszerűen egy jól körülhatárolt, és definiálható anyaghalmazt ölel fel, hanem egy szemlélet, az egészségügyi-gyógyszerészi szemlélet kialakulását segíti. Ennek kapcsán olyan ismereteket és tudnivalókat közvetít, amelyek a jó szakmai felkészültségen túl, a gyógyszerészhallgatók számára emberi, etikai tartást, a betegekkel való kapcsolat helyes formáját próbálják megismertetni. A gyógyszerészeti múlt bemutatásával megalapozza a hallgatók hivatásszeretetét, és átfogó ismereteket ad a gyógyszerészi hivatásról.

Természetesen ezen ismeretek megszerzése nem lehetséges a félév folyamán, de elindíthat egy olyan folyamatot a hallgatóban, mely az igényes emberi és szakmai kapcsolatok kialakításában egy életre meghatározó lehet. Aki a múltat nem ismeri, a jelent nem értheti, és a jövőt nem építheti. Az emberiség társadalmi fejlődésének megismerése mellett elengedhetetlenül szükséges, hogy minden szakember megismerje saját szakterülete tudományos és gyakorlati fejlődését, múltját. Ez biztos alapot ad tudományos és gyakorlati munkájához, segítséget jelent következtetések levonásában, a jövő tervezésében és építésében. A múlt letisztult modelljei sokszor példaképek lehetnek a feladatok megoldásában. A különböző gyógyszerészi munkakörökben, elsősorban közforgalmú gyógyszertárban eltöltött szakmai gyakorlat fontos része a gyógyszerészképzésnek. A gyógyszerészeti propedeutika mindehhez az alapokat, a már formálódó helyes szakmai etikai szemléletet adja. Reményünk szerint minden gyógyszerészhallgatónál egységes lesz az az alap, amelyre az egyetemi és gyógyszertári oktatók a további évek során szisztematikusan építhetnek, egymás munkáját kiegészítve. 

Írták: dr. Hankó Balázs egyetemi adjunktus Semmelweis Egyetem, Gyógyszerésztudományi Kar Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet dr. Nikolics Mária egyetemi adjunktus Semmelweis Egyetem, Gyógyszerésztudományi Kar Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet dr. Rixer András ny. egyetemi adjunktus dr. Vajna Márton egyetemi tanársegéd Semmelweis Egyetem, Gyógyszerésztudományi Kar Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet dr. Vincze Zoltán egyetemi tanár Semmelweis Egyetem, Gyógyszerésztudományi Kar Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet dr. Zelkó Romána tanszékvezető egyetemi tanár Semmelweis Egyetem, Gyógyszerésztudományi Kar Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet Lektor: dr. Hódi Klára egyetemi tanár Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar dr. Sági Erzsébet ny. főgyógyszerész

Ossza meg ismerőseivel:
Ajánlott termékek
A Semmelweis család története

Kapronczay Károly

6.000 Ft
5.000 Ft
%
PRO NONAGESIMO - Tanulmányok Schulteisz Emil professzor 90. születésnapjára

Kapronczay Károly, Kapronczay Katalin

3.900 Ft
3.000 Ft
%
Az európai orvosi oktatás történetéből

Schultheisz Emil

4.000 Ft
1.000 Ft
%
Az orvostörténelem századai

Kapronczay Károly

4.500 Ft
1.000 Ft
Könyvesboltjaink
Legendus Könyvesbolt
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4., Aula (a Semmelweis Egyetem toronyépülete)
Telefon: 210-4408, 459-1500/56141 mellék Fax: 210-4408
E-mail: legendus@semmelweiskiado.hu

Nyitvatartási idő: hétfő-péntek: 9-16 óra

POSZTER BOX
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. I. emelet
Telefon: 06 20 374-0160, 459-1500/56218, 210-4414
E-mail: poszterbox@semmelweiskiado.hu

Nyitvatartási idő: hétfő-péntek: 9-15 óra

EOK Könyvesbolt
Semmelweis Egyetem, EOK 1094 Budapest, Tűzoltó utca 37-47.
Telefon: 459-1500/60475
E-mail: EOK@semmelweiskiado.hu

Nyitvatartási idő: hétfő-péntek: 9-15 óra
A nyári időszakban (június 1-től augusztus 20-ig) zárva tart!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Facebook