Az oldalon sütiket használunk!

Felhívjuk figyelmét, hogy mivel a sütik (cookie-k) célja weboldalunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése által előfordulhat, hogy nem lesz képes weboldalunk funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében.

Figyelem! Korlátozott nyitvatartás a Legendus könyvesboltban: Május 16-17. (Csütörtök, Péntek): 10:00-14:00
Kívánságlistába teszem

Bevezetés a proteomikába – a fehérjék korszerű vizsgálata

Értékelés: nagyszerű
Értékeld Te is!
Szerző(k)/Szerkesztő(k):
Csősz Éva(Dr.)
Oldalszám: 192
Kiadás éve: 2023
ISBN: 9789633315996
Méret: B/5
Kötés: Keménytáblás, fényes fólia
Nyelvek: magyar
Kiadó: Semmelweis Kiadó és Média Kft.
Impresszum
Leírás:

Doi: http://dx.doi.org/10.5484/bevezetes_a_proteomikaba

Ha még nincs ismereted a proteomikáról, de érdekesnek hangzik, vagy most kerültél be egy proteomika laborba, netán ott szeretnél dolgozni, vagy ha csak egyszerűen olyan kísérletet tervezel, amelyhez segítség lehet a proteomika gazdag tárháza és az általa biztosított nagymennyiségű adat, akkor megtaláltad a megfelelő könyvet.

„Ez a könyv tudósok által írt és tudományos igényességgel született, de nem kifejezetten tudományos könyv. Nem is igazán ismeretterjesztő, de jelentős mennyiségű ismeretet tartalmaz. Nem kimondott tankönyv, de bízunk benne, hogy az érdeklődők sokat tanulhatnak belőle. Ugyanakkor kapcsolatteremtő, ún. „interfész” az érdeklődő olvasó és a bemutatott módszereket napi szinten használó hazai laboratóriumokban dolgozó kutatók között. Azt hiszem ezek után nyilvánvaló, hogy ez egy rendhagyó könyv, amely hiánypótló és egyedi a maga nemében.

A célunk az volt, hogy egy olyan könyvet készítsünk magyar nyelven, amelyből a proteomika iránt érdeklődő képet kaphat a proteomika alapvető kérdéseiről és kihívásairól, információhoz juthat az egyes főbb proteomikai módszereket illetően, vagy elindulhat a proteomikai kutatások kihívásokkal teli, de jelentős eredményekkel kecsegtető útján. Az egyes fejezetekben közérthető módon és szemléletesen próbáltuk a legfontosabbnak ítélt témaköröket bemutatni, alapismereteket nyújtva az érdeklődőknek, és irányt mutatva az elmélyülni vágyóknak.

Az érdeklődőknek használható ismereteket kívánunk adni és nem elméleti eszmefuttatásokkal untatni. Az egyes módszereknél bemutatott előnyök és hátrányok a hazai proteomikai laboratóriumokban dolgozó kollégák több éves tapasztalatán átszűrve, a mindennapokban használható hasznos tudássá sűrítve kerülnek bemutatásra. A felvetett problémák nem arra hivatottak, hogy eltántorítsák az olvasót, hanem reményeink szerint segítséget nyújtanak a körültekintő kísérlettervezésnél és az elengedhetetlen kritikus gondolkodásra bátorítanak.

A könyv szakmai hátterét a hazánkban működő hét proteomikai laboratóriumban dolgozó, több éves tapasztalattal rendelkező kollégák biztosítják, akik partnerek az egyes módszerek továbbgondolásában és kivitelezésében. Jó olvasást és jó gondolkodást kívánunk! (a szerkesztő és a szerzők)

A könyv fontosabb ábráit, tömegspektrumos diagramjait nagyobb méretben Qr -kóddal elvezetett oldalon láthatja!

Ossza meg ismerőseivel:
Ajánlott termékek
e
Biokémia, molekuláris és sejtbiológia

Bánhegyi Gábor, Sipeki Szabolcs

6.400 Ft
Ezerarcú fehérjék

Buday László, Nyitray László, Perczel András

14.000 Ft
10.000 Ft
Orvosi biokémia

Ádám Veronika

23.000 Ft
21.000 Ft
Könyvesboltjaink
Legendus Könyvesbolt
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4., Aula (a Semmelweis Egyetem toronyépülete)
Telefon: 06-1-210-4408
E-mail: info@semmelweiskiado.hu


Nyitvatartási idő:
Hétfő, kedd, szerda: 9:00–16:00
Csütörtök: 9:00–18:00
Péntek: 9:00–14:00

Korlátozott nyitvatartás:
Április 8-9. (Hétfő, Kedd):  10:00-14:00
Május 16-17. (Csütörtök, Péntek): 10:00-14:00

 


POSZTER BOX
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. I. emelet
Telefon: 06 20 374-0160
E-mail: poszterbox@semmelweiskiado.hu

Poszterbox megrendelésével kapcsolatban kérjük telefonon érdeklődjön!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Facebook